PRESTATIE
METINGEN

In de sportwereld is een groeiende behoefte om de prestaties van sporters te kwantificeren. Vanwege de hoge kosten van meetapparatuur en gebrek aan kennis, is dit vaak niet haalbaar voor sportclubs, of wordt dit gedaan met losse testen.


Prestatiemetingen biedt verschillende testen die een duidelijk beeld geven van de prestaties van de spelers. Deze testen zijn volledig mobiel, zodat zij binnen een aantal uur op locatie kan worden aangeboden. De club hoeft geen dure meetapparatuur aan te schaffen, maar haalt een expert in huis met de juiste meetapparatuur en kennis die waarde kan koppelen aan prestatie.

Onderdelen die worden getest zijn wetenschappelijk onderbouwd en gevalideerd binnen de sporten. 

2018-11-06 (2)_bewerkt.png
2018-11-01 (2)_bewerkt.png

MOVEMENT SKILLS SCREENING

BIOMECHaNISCHE ANALYsE TEChNIEK

TESTEN/METEN

 

PERSOONLIJK ADVIES RAPPORT

De meetapparatuur meet objectieve data, en zet deze prestatiedata om in scores door deze te vergelijken met de Testbatterij-database en/of bestaande data uit de sportliteratuur. Aan de hand van deze scores kunnen rapporten worden opgebouwd. Hierdoor zetten wij metingen om naar waardenvolle informatie voor de sporters en de trainers en onderschrijven we het oog van de expert.

Dit adviesrapport geeft inzicht in de kwaliteiten en verbeterpunten van de spelers. Hierop worden persoonlijke actiepunten en gerichte oefeningen gegeven.  

 

INDividuele BEGELEIDING VIA ONZE APP 

Prestatiemetingen helpt met begeleiden voor het verbeteren van de prestaties! Gebaseerd op de meet en test scores krijg je persoonlijke adviezen, oefeningen en schema's en wordt er gericht op jouw individuele verbeterpunten! Elke speler kan zijn testresultaten, adviezen en oefeningen zien via onze app. Hierdoor kunnen alle spelers continue persoonlijk worden begeleid.   

 

 

Verbeteren

Door inzicht te krijgen in de sport specifieke kwaliteiten van de spelers kunnen sportclubs in hun trainingsprogramma's zich richtingen op het verbeteren van de algehele prestatie van het team en daarnaast individueel aandacht besteden aan de verbeterpunten per sporter. Hiermee worden trainingen meer gericht op wat er moet worden verbeterd en daarmee efficiënter. 

Verder kan het individu zelf ook gerichter aan de gang met extra oefeningen en eventueel extra trainingen. De motivatie van de speler om zichzelf te verbeteren zal hoger liggen, omdat extra inspanning terug te zien is in de resultaten van de metingen. De speler is meer verantwoordelijk voor zijn eigen prestaties! 

 

Blessures

Aan de hand van de objectieve data vanuit de testen kan meer informatie worden verkregen over welke spelers een groter risico hebben op blessures. Voor deze sporters wordt een adviesrapport gegeven hoe ze deze risicofactoren kunnen verkleinen met behulp van specifieke oefeningen. 

Wanneer een speler geblesseerd is geraakt kan deze met behulp van de objectieve meetcriteria een goede begeleiding krijgen en veilig terugkeer maken op het wedstrijdniveau. 

 

MONITOREN

Het meermaals afnemen van het product stelt de trainer in staat om de progressie bij te houden en om te zien of hun trainingen het gewenste effect hebben op de sport specifieke kwaliteiten van de sporters. 

Een trainer kan de Testbatterij effectief inzetten voor het opstellen van zijn trainingsschema's.